Council knows nothing about supposed Wavecrest housing project

Another public meeting was held in the Newton Hall yesterday about the supposed low cost housing project in Wavecrest.

Photo: Joey Nel

Photo: Joey Nel

In what can only be described as petty electioneering, the ANC candidate in Ward 8 (Wavecrest) attempted to tell Wavecrest residents that a low and medium cost housing development will take place on the open piece of ground opposite the NG Church.

However, the Kouga Council has never approved such a development, nor does it appear on the Kouga’s Integrated Development Plan (IDP).

“Questions were asked about who the developer is, the type of units, school considerations, transport, property impact analysis and the target market,” said Ludwig Vorster, the Democratic Alliance candidate in Ward 8.

“Needless to say there were no answers forthcoming and this whole episode is just another reason why we must all go and vote for the DA on 3 August so that we can bring change to the Kouga and usher in good governance,” added Vorster.

The Municipal election takes place on 3 August and will determine which political party will control Kouga for the next five years.

At present the ANC has 15 seats in Council, as opposed to the DA’s 14.

Following the results of the 2014 National election, the DA is expected to win the Kouga this year.

Tags:

2 Responses to “Council knows nothing about supposed Wavecrest housing project”

  1. Rvanzyl Says:

    Wat gaan die SA doen vir die mense in Astonbaai wat elke dag en aand deur die lokasie moet ry en wat se veiligheid nie gewaarborg is nie.inwoner v Astonbaai

  2. L Venter Says:

    Na aanleiding van genoemde berigte is dit baie duidelik dat die DA in beheer van Kouga moet kom, anders gaan dit wat berig word wel in toekoms gebeur. Hoop dit gaan regtig tot kiesers deurdring dat ondersteuning van kleiner partye ‘n weggooi stem is, eintlik ‘n stem vir ANC is! Die berig wat hierdie week in die Kouga Express geplaas is het nie regtig die onrus en kommer van die gemeenskap weggeneem nie. In die regstellende berig word weereens die tipe ontwikkeling in detail aangehaal, nêrens is dit duidelik uitgewys as ‘n pypdroom van ‘n kandidaat wat geen kans het om die wyk vir ANC te verower nie! Die koerant het fouteer om daardie eerste berig te plaas sonder dat die inligting verstrek geverifieer is, en ek glo dat die DA moet aandring dat berig geplaas moet word waar verskoning aangebied moet word dat die berig geplaas is sonder dat inligting geverifieer is!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: